Potpisani ugovori o dodeli grantova za ulazak u postupak akreditacije zdravstvenih ustanova

Bez autora
May 20 2010

Predstavnici Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije i 20 domova zdravlja potpisali su danas ugovore o dodeli grantova za ulazak u postupak akreditacije zdravstvenih ustanova za 2010. i 2011. godinu u ukupnom iznosu od 18 miliona dinara. Sredstva su dobili domovi zdravlja Ada, Osečina, Bela Palanka, Knić, Žagubica, Inđija, Svilajnac, Knjaževac, Šabac, Voždovac, Lučani, Topola, Kladovo, Dimitrovgrad, Lebane, Velika Plana, Vlasotince, Sjenica, Ruma i Novi Pazar. Ova podrška domovima zdravlja realizuje se u okviru projekta Ministarstva zdravlja “Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou” DILS, kroz aktivnosti komponente “Unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite”. Ukupno 33 doma zdravlja koji učestvuju u projektu DILS, a do sada nisu ušli u postupak akreditacije, treba da započnu tu proceduru tokom trogodišnjeg projekta.

Potpisani ugovori o dodeli grantova za ulazak u postupak akreditacije zdravstvenih ustanovaPredstavnici Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije i 20 domova zdravlja potpisali su danas ugovore o dodeli grantova za ulazak u postupak akreditacije zdravstvenih ustanova za 2010. i 2011. godinu u ukupnom iznosu od 18 miliona dinara.

Sredstva su dobili domovi zdravlja Ada, Osečina, Bela Palanka, Knić, Žagubica, Inđija, Svilajnac, Knjaževac, Šabac, Voždovac, Lučani, Topola, Kladovo, Dimitrovgrad, Lebane, Velika Plana, Vlasotince, Sjenica, Ruma i Novi Pazar.

Ova podrška domovima zdravlja realizuje se u okviru projekta Ministarstva zdravlja “Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou” DILS, kroz aktivnosti komponente “Unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite”.

Ukupno 33 doma zdravlja koji učestvuju u projektu DILS, a do sada nisu ušli u postupak akreditacije, treba da započnu tu proceduru tokom trogodišnjeg projekta.

U okviru ovog projekta dodeljuju se sredstva u iznosu od 33, 50, 70 ili čak 90 posto ukupne cene postupka akreditacije koja obuhvata zahtev, edukaciju za samoocenjivanje, akreditacijsku posetu i pisanje izveštaja. Visina sredstava zavisi od veličine doma zdravlja, razvijenosti opštine, procenta pozitivnih odgovora iz upitnika poslatog svim domovima zdravlja i iskazane želje za godinom ulaska u proces akreditacije.

Cilj dodele grantova jeste da u prelaznom periodu ka uspostavljanju decentralizovanog sistema domovi zdravlja u saradnji sa nevladinim organizacijama i lokalnim samoupravama osnaže kapacitete i izrade projekte kako bi na što bolji način odgovorili specifičnim potrebama svojih korisnika i bili osposobljeni da u budućnosti delotvornije planiraju investicije i pružaju bolje i kvalitetnije usluge.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik